Deze vacature is verlopen

Aanvullende informatie

Direct solliciteren

Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens door Careers in Rail.
ProRail
  • Utrecht/Delft

Meet real-time de gladheid van het spoor

  • 24 maanden
  • 36 uur per week (voltijds)
  • WO / Master
  • € 2800 bruto per maand

Werken bij ProRail
Bij de start van je carrière direct werken aan realistische vraagstukken? Flink je tanden zetten in complexe vraagstukken? Diep de inhoud in en je maximaal ontwikkelen? Neem dan deel aan het tweejarig Rail PDEng-programma van ProRail en de TU Delft. Je werkt aan innovatieprojecten binnen de organisatie van ProRail om de dagelijkse treinenloop te verbeteren. Daarnaast neem je deel aan courses die jou in kennis versterken en helpen om specifieke invalshoeken van het innovatieproject te belichten.

Projectomschrijving
Doel is de realisatie van een trein-tribometer ten behoeve van de registratie van actuele (operationele) wrijvingswaarden in het wiel-rail interface en de ontwikkeling van een model voor verwerking en analyse van adhesiewaarden in het spoor. De informatie uit het systeem zal worden gebruikt voor gerichte wiel-rail conditionering vanuit het voertuig en de bepaling van actuele remcurves voor treinbesturing richting ATO (Automatic Train Operations) op hoge frequenctie. In samenwerking met een team van de UTwente ontwerp je een prototype van het tribometersysteem dat real-time de wrijving registreert.

ProRail biedt
– Een uitdagende werkomgeving, waarin ruimte is voor creatieviteit en vernieuwende oplossingen;
– Begeleiding door een senior specialist, collega van Young ProRail en wetenschappers van de TU Delft;
– Een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt flexwerken;
– De mogelijkheid om vanuit academische kennis en praktijkervaring het spoorsysteem te verbeteren.

Interesse?
Voor aanvullende informatie en de invulling van de verschillende vacatures binnen dit programma, kun je terecht bij Professor Rolf Dollevoet, kamer S2 2.28 (Stevin II gebouw). Studenten van iedere faculteit zijn vrij om te reageren.