Deze vacature is verlopen

Aanvullende informatie

Direct solliciteren

Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens door Careers in Rail.
ProRail

Versnellen en verbeteren van onderhoud in het spoor

Sluitingsdatum 15 november 2021Werken bij ProRail
Bij de start van je carrière direct werken aan realistische vraagstukken? Flink je tanden zetten in complexe vraagstukken? Dan is het PDEng Traject van ProRail echt iets voor jou! Je werkt aan innovatieprojecten binnen de organisatie om de dagelijkse treinenloop verder te verbeteren. Daarnaast volg je enkele courses om je kennis van het spoorsysteem te versterken ter ondersteuning van het project waar je aan werkt.

Innovaties en Strategische vernieuwingen
Deze vacature is onderdeel van ons PDEng Traject, gericht op innovaties die aansluiten op de behoeften van de industrie en railsector. Als werknemer van ProRail wordt je begeleid door seniors uit de praktijk, maar ook door academici bij het verrichten van toepassingsgericht onderzoek, om een directe bijdrage te kunnen leveren aan de totstandkoming van strategische vernieuwingen. Denk hierbij aan ontwikkelingen als zelfrijdende treinen, datagestuurde logistieke optimalisatie van de keten, toepassen van duurzame assets en verdergaande digitalisering door toepassing van nieuwe sensortechniek, machinelearning en AI.

Projectomschrijving
Verminderen van treinhinder door onderhouds- of herstelwerkzaamheden is een belangrijke bijdrage aan de realisatie van beter en sneller spoor. Binnen ProRail Asset Management ontwikkel je een methode die zorgt voor minder vertraging op het spoor door vervanging en herstel van onderdelen van het spoor. Hierbij onderzoek je toepassing van nieuwe materialen en systemen of nieuwe ontwerp en productiemethoden, die zorgen voor een verkorting van buitendienstellingen en versnelling van oplevering van reparaties en vernieuwingen. Een belangrijke invalshoek daarbij is de toepassing van actuele condition monitoring data en informatie voor het ontwerpen en produceren van wissels, onderdelen van wissels en andere railcomponenten.

In samenwerking met de systeemspecialisten van ProRail selecteer je een onderwerp voor vernieuwing. Aan de hand van onder meer een stakeholder onderzoek in de railsector en een asset management analyse breng je de behoeften en eisen voor een innovatie in kaart. Op basis van technische kennis gecombineerd met een business case, waarin je zowel de proces als engineeringsaspecten belicht, kom je met een ontwerp van een nieuwe methode of prototype van een onderdeel van het spoor.

Jouw eigen project
Het is tevens mogelijk om zelf een onderwerp aan te dragen, gericht op innovatie- en vernieuwingsprojecten in het spoor. Wij kijken graag samen of we vanuit jouw persoonlijke drive en creativiteit ondersteuning kunnen bieden binnen de verschillende afdelingen van ProRail en betrokken academici.

ProRail biedt
– Een uitdagende werkomgeving, waarin ruimte is voor creatieviteit en vernieuwende oplossingen;
– Begeleiding door een senior specialist, collega van Young ProRail en wetenschappers van de TU Delft;
– Een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt flexwerken;
– De mogelijkheid om vanuit academische kennis en praktijkervaring het spoorsysteem te verbeteren.

Extra arbeidsvoorwaarden
– Volledige vergoeding van de studiekosten van €30.000;
– Contract voor twee jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;
– Een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt flexwerken;
– Uitgebreide arbeidsvoorwaarden, zoals persoonlijk keuzebudget, pensioen en reisfaciliteiten.

Interesse?
Voor aanvullende informatie en de invulling van de verschillende vacatures binnen dit programma, kun je terecht bij Fabienne Jansen (fabienne.jansen@prorail.nl) of bij de betrokken hoogleraar Rolf Dollevoet (rolf.dollevoet@prorail.nl).