Deze vacature is verlopen

Aanvullende informatie

Direct solliciteren

Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens door Careers in Rail.
ProRail
  • Utrecht/Delft

Versnellen en verbeteren van onderhoud in het spoor

  • 24 maanden
  • 36 uur per week (voltijds)
  • WO / Master
  • € 2800 bruto per maand

Werken bij ProRail
Bij de start van je carrière direct werken aan realistische vraagstukken? Flink je tanden zetten in complexe vraagstukken? Diep de inhoud in en je maximaal ontwikkelen? Neem dan deel aan het tweejarig Rail PDEng-programma van ProRail en de TU Delft. Je werkt aan innovatieprojecten binnen de organisatie van ProRail om de dagelijkse treinenloop te verbeteren. Daarnaast neem je deel aan courses die jou in kennis versterken en helpen om specifieke invalshoeken van het innovatieproject te belichten.

Projectomschrijving
Verminderen van treinhinder door onderhouds- of herstelwerkzaamheden is een belangrijke bijdrage aan de realisatie van beter en sneller spoor. Binnen ProRail Asset Management ontwikkel je een methode die zorgt voor minder vertraging op het spoor door vervanging en herstel van onderdelen van het spoor. Hierbij onderzoek je toepassing van nieuwe materialen en systemen of nieuwe ontwerp en productiemethoden, die zorgen voor een verkorting van buitendienstellingen en versnelling van oplevering van reparaties en vernieuwingen. Een belangrijke invalshoek daarbij is de toepassing van actuele condition monitoring data en informatie voor het ontwerpen en produceren van wissels, onderdelen van wissels en andere railcomponenten.

In samenwerking met de systeemspecialisten van ProRail selecteer je een onderwerp voor vernieuwing. Aan de hand van onder meer een stakeholder onderzoek in de railsector en een asset management analyse breng je de behoeften en eisen voor een innovatie in kaart. Op basis van technische kennis gecombineerd met een business case, waarin je zowel de proces als engineeringsaspecten belicht, kom je met een ontwerp van een nieuwe methode of prototype van een onderdeel van het spoor.

ProRail biedt
– Een uitdagende werkomgeving, waarin ruimte is voor creativiteit en vernieuwende oplossingen;
– Begeleiding door een senior specialist, collega van Young ProRail en wetenschappers van de TU Delft;
– Een laptop en telefoon van de zaak zodat je kunt flexwerken;
– De mogelijkheid om vanuit academische kennis en praktijkervaring het spoorsysteem te verbeteren.

Interesse?
Het traineeship start in februari 2020. Mocht je interesse hebben dan horen we dit graag. Voor vragen en aanmeldingen kun je contact opnemen met Ellard Groenewegen.